‘Verse producten voor vaste prijzen maken het verschil’

Het is zeven jaar geleden dat horecaminnend Veenendaal kennismaakte met de 3 Zussen, het eerste restaurant van Mari de Jongh. Vandaag de dag zwaait hij de scepter over vijf horecazaken en is een zesde onderweg. In gesprek met een horecaondernemer met liefde voor het vak.

Zijn liefde en passie voor de horeca komen niet uMari 13it de lucht vallen. Als zoon van de eigenaren van Restaurant Den Tol in Meteren maakte Mari al op jonge leeftijd kennis met de horecawereld. Een wereld waar hij als klein kind maar al te graag in wilde duiken. “Ik vond het prachtig om te zien hoe de horeca werkte”, vertelt hij. “Niet dat ik er toen veel van begreep hoor. Ik zag vooral hoeveel plezier mijn ouders hadden en hoe hard ze werkten. Het leek mij fantastisch om in de horeca te werken. Een andere toekomst zag ik niet.” 

Na de Hotelschool vertrok Mari naar Turkije, waar hij in Marmaris een restaurant en een club opende die hij tot 2012 runde; het jaar waarin zijn ouders hem vroegen het restaurant in Rhenen over te nemen. Hij keerde terug naar de stad waar hij was opgegroeid en niet veel later opende hij de 3 Zussen in Rhenen. Een eigentijds à-la-carte-restaurant met verschillende zalen voor borrels, vergaderingen en huwelijken. Zijn eerste restaurant in de regio.

Succesvolle formule

Anno 2019, zeven jaar later, is Mari eigenaar van vijf horecazaken. De zesde opent hij binnenkort in Barneveld; de derde vestiging van Tres Tapas & Winebar – het concept dat hij in 2015 in Tiel lanceerde en later navolging kreeg in Meteren. De Jongh: “Waar mensen vroeger uit eten gingen voor een lekkere maaltijd, gaat het nu meer om beleving. Ze willen een leuke avond. Lekker tafelen en culinair verrast worden. Het tapasconcMari 18ept van Tres sluit daarop aan. Je hebt meerdere rondes waarin je onbeperkt verschillende gerechtjes kunt proeven. We maken daarbij ook de combinatie met wijn, die door onze wijnhuizen in Italië en Spanje zijn uitgezocht op basis van onze mediterrane gerechtjes. Een compleet concept voor een vaste prijs.”
Tres is lang niet het enige tapasrestaurant in de regio. Toch valt het concept van De Jongh opvallend goed in de smaak. Volgens de horecaondernemer een kwestie van verse bereiding op locatie. “All-you-can-eat-restaurants staan over het algemeen niet bekend om de kwaliteit van de gerechten. Mensen kiezen voor het gemak van een vaste prijs. Tres probeert beide te combineren. We werken volgens een vaste receptuur, maar alles wordt op de locatie vers bereid. Dat proef je en daarom komen mensen vaker terug. Want als ze mogen kiezen voor gemak of lekker eten, dan kiezen ze uiteindelijk toch het liefst allebei.”

Uitbreiden met franchiseformule
De Jongh heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. De horecaondernemer werkt momenteel een plan uit om Tres Tapas & Winebar om te zetten in een franchiseformule. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld. “In Gorinchem en Amersfoort ben ik nu in gesprek over de mogelijkheden van een vestiging. Dat zouden de eerste franchiserestaurants worden. Het is bijzonder om te zien dat horecaondernemers zoveel potentie in je concept zien, dat zij er een eigen franchise-onderneming mee willen starten. Zelf blijven wij natuurlijk ook uitbreiden. De nieuwe vestiging opent binnenkort in Barneveld. Dat is dan de derde, maar wie weet wat daarna nog volgt. Het is mijn ambitie om de cirkel van Tres rondom Veenendaal steeds groter te maken.”

trestapasenwinebar.nl

Geplaatst op: 19-03-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.