‘De Turfweide’ wint Veenendaalse Architectuurprijs

VEENENDAAL – De eerste Veenendaalse Architectuurprijs ‘De Gilbert’ is onlangs uitgereikt aan bureau OMGEVING uit Antwerpen met het winnende plan De Turfweide.

Het plan werd door de jury verkozen tot meest aansprekende en innovatieve landschapsplan voor het gebiedsgedeelte aan de Slaperdijk. Het gebied wordt in dit plan gereserveerd voor natuur en historie. De bezoekers krijgen vanaf de Slaperdijk, waar een verbreding wordt voorzien als wandelpromenade, “een uniek zicht” op het landschapsmonument. Centraal in het gebied wordt namelijk een kijkhut geplaatst, een verwijzing naar de oude gestapelde ‘turfbergen’. Vanuit de hut willen de inzenders de bezoeker een uniek zicht op de turfweide gaan bieden. Volgens de jury heeft deze koepel de potentie om een beeldmerk van Veenendaal te worden.

De Gilbert Architectuurprijs zal een tweejaarlijks initiatief worden. Een expositie van alle inzendingen is online te bewonderen.

www.gilbertjaar2019.nl

 

Geplaatst op: 02-12-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.