Veenendaalse ondernemers geven maximaal aan minima

VEENENDAAL – Veenendaal vergeet haar minderbedeelde inwoners niet tijdens de Kerstdagen. Dankzij giften van bedrijven, kerken en particulieren kan Stichting NN jaarlijks honderden kerstpakketten uitdelen. In volledige stilte en anonimiteit, dus ‘nomen nescio’ (de naam onbekend).

De naam ‘kerstpakket’ past eigenlijk niet. Beter is het om te spreken over een huishoud- of levensmiddelenpakket. De gezinnen om wie het gaat, zitten namelijk niet te wachten op dure bonbons en luxe kandelaren. Ze krijgen noodzakelijke boodschappen zoals koffie, melk, broodbeleg en conserven. Vlak voor Kerst ontvangen circa zevenhonderdenvijftig gezinnen met een minimuminkomen zo’n rijk gevulde doos. De adressen worden, met toestemming van de betrokkenen, aangeleverd door de gemeente Veenendaal en de diaconieën van de verschillende kerken. Om organisatorische redenen kunnen particulieren geen namen doorgeven.

Vrijwilligers
Ruim zestig vrijwilligers zijn vrijdag 14 december bezig met het inpakken van de pakketten. De dag erop gaan zo’n zeventig auto’s op pad om de gezinnen te verrassen. Met hun eigen auto, dus onopvallend. Als er niemand thuis is, wordt er een briefje in de brievenbus gedeponeerd. Daarmee kunnen de ontvangers hun doos ophalen bij de Voedselbank.
Stichting NN draait volledig op donaties, in geld en natura. En er blijft niets aan de strijkstok hangen. De stichting kan rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak. De dozen, een opslag- en inpaklocatie, het transport, de ontwikkeling en het beheer van de website: alles wordt gratis ter beschikking gesteld. Particulieren, kerken, bedrijven en serviceclubs zamelen geld in.

Uitdaging
Toch blijft het elk jaar weer spannend of de financiële doelstellingen worden gehaald. De wens van Stichting NN is om continuïteit te kunnen creëren en financiële reserves op te bouwen. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich melden via www.stichting-nn.nl. Donaties zijn welkom op SNS-bankrekeningnummer 92.27.81.176, ten name van Stichting NN in Veenendaal.

www.stichting-nn.nl

Geplaatst op: 28-11-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.