Present biedt teambuilding met een goed doel

VEENENDAAL – Een dagje teambuilding en tegelijkertijd voor een lokaal goed doel aan de slag gaan. Present Veenendaal biedt dit aan voor bedrijven en organisaties.

Vrijwilligers kunnen zich in Veenendaal via allerlei organisaties inzetten. Elke organisatie werkt vanuit zijn eigen kracht. Door de kracht van de verschillende organisaties te bundelen worden de resultaten van de hulpverlening gemaximaliseerd. Present Veenendaal onderscheidt zich in het organiseren van grote projecten die ontstaan bij meervoudige problematiek die begeleid wordt door een zorgprofessional. Vaak belt de zorg bij het ontdekken van problemen direct Present en loopt de stichting mee in het traject van de hulpverlening. Present is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van een groep vrijwilligers die zich wil inzetten. HIP beschikt over een database met potentiële vrijwilligers die één op één worden gekoppeld aan hulpontvangers die dit rechtstreeks aangevraagd hebben. Dit voorjaar gingen HIP en Present in gesprek om te ontdekken of die krachten gebundeld konden worden.

Bij Present zien we dat de hulpvragen die binnen komen zo complex zijn dat vrijwilligers en hulpverleners zich er in dreigen te verslikken. Veenendaalers zijn hulpvaardig! Ook onzichtbaar weten dorpsgenoten elkaar te helpen. Het betreft situaties die onder de radar zijn verdwenen en die door de jaren geëscaleerd zijn. Sterk vervuilde woningen waarbij uithuisplaatsing dreigt. Waar ook vaak kinderen bij betrokken zijn. Leegstaande woningen waarbij bewoner in een instelling is opgenomen en de woning door een gebrek aan netwerk niet wordt ontruimd maar waarvoor wel jaar in jaar uit door de bewindvoerder huur wordt betaald.

In geval van de laatste situatie gingen een groep vrijwilligers van HIP via Present een dag aan de slag. Zo zorgde de eenmalige inzet van de groep voor een grote opluchting bij hulpontvanger wat het herstel bevorderde. Sinds 2013 vinden zo jaarlijks tientallen projecten plaats waarbij groepen uit alle hoeken van de samenleving zich – vaak eenmalig – inzetten voor kwetsbare mensen. Soms gewoon iemand in de eigen straat waarvan niet bekend was dat hulp gewenst was.
Het werk van Present is niet gratis en we zoeken daarom organisaties die ons werk steunen.

Meer weten over ons werk of hoe u kunt helpen dit mogelijk te maken? Bel Femke Muit 06 304 99 184 of mail naar femke.muit@presentveenendaal.nl.

Geplaatst op: 28-11-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.