‘Toen ik hem zag, was ik meteen verkocht’

Met drie eigen horecazaken rijdt Marius de Jongh veel kilometers in Veenendaal en omstreken. Als je zoveel in de auto zit, wil je niet anders dan een mooie auto met veel comfort en ruimte. Met zijn nieuwe Porsche werd die droom werkelijkheid.

Tekst: Hiemstra Media
Fotografie: Fotografie Barneveld

Welk model is het geworden?
“Ik rijd sinds begin 2018 in een Porsche Panamera 4S Hybride. Eén van de nieuwste uitvoeringen van Porsche. Mijn vorige auto – een BMW 640 – was aan vervanging toe. Bovendien bood de tweedeurs auto weinig ruimte. Voor iemand die vaak spullen mee moet nemen, is dat niet handig. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij de Porsche Panamera 4S Hybride. Een prachtige vierdeursauto, met een V6 bitturbomotor, die ook nog eens energiezuinig is. Een genot om in te rijden.”

Hoe belangrijk is een auto voor jou zakelijk?
“Heel belangrijk. Ik heb een horecazaak in Rhenen, Meteren en Veenendaal en rijd veel heen en weer. Zonder auto kom ik nergens. Wat voor auto het is, maakt niet uit. Ik vind comfort belangrijk, maar het gaat mij niet om status. Eerlijk gezegd vind ik het eigenlijk jammer dat Porsche zo’n exclusief imago heeft, want het laatste dat ik wil is overkomen als een patser. Bovendien zit een goede BMW, Mercedes of Audi ook in die prijsklasse.”

Waarom koos je dan toch voor een Porsche?
“Auto’s zijn echt mijn hobby. Ik kan heel erg genieten van een mooie auto, en dan met name van Porsches. Daar ben ik echt al jaren aan verknocht. Tot dit jaar bleef dat bij kijken, maar toen ik de Panamera zag was ik verkocht. Inmiddels rijd ik er een aantal maanden mee en ik ben nog iedere dag blij met mijn keuze.”

Wat was je eerste auto ooit?
“Mijn eerste auto was een Honda Accord. Ik was 18 jaar en had geen geld om een auto te kopen. Samen met mijn moeder kocht ik een Honda Accord. We zouden de auto delen en dat pakte in de praktijk voor mij nogal gunstig uit. Ik had de auto negen van de tien keer mee, waardoor het eigenlijk meer mijn auto was dan die van mijn moeder. Ik was er onwijs blij mee.”

Heb je een droomauto?
“Ik heb er altijd van gedroomd ooit in een Porsche te rijden. Die droom is werkelijkheid geworden. Op het gebied van auto’s heb ik dus eigenlijk niks meer te wensen.”

Geplaatst op: 18-06-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.