Sijmen van Dommelen nieuwe parkmanager

VEENENDAAL – Sijmen van Dommelen is de nieuwe parkmanager van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal. Hij neemt daarmee het stokje over van Geurt Valkenburg.

Per 6 juli treedt Geurt Valkenburg officieel af als parkmanager van de BOV. Zijn opvolger Sijmen van Dommelen staat al klaar om de taken van hem over te nemen. De jonge parkmanager studeerde in 2009 af als facility manager en werkte ruim vier jaar als parkmanager bij AAFM, waar hij onder meer samenwerkte met partijen als Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en het Westelijk Havengebied. Parkmanagement is voor hem dan ook geen onbekend terrein.

Zijn kennis en ervaring waren volgens René van Holsteijn dan ook de reden dat Sijmen werd uitgenodigd door het bestuur. De voorzitter van het Platform Bedrijventerreinen en secretaris van de BOV vertelt: “Als bestuur hadden we een bepaald profiel voor ogen, gebaseerd op de manier waarop Geurt invulling heeft gegeven aan de functie. In eerste instantie hebben we in onze directe omgeving gezocht naar een opvolger. Toen dat niet bleek te werken, zijn we een procedure gestart met een extern bureau en zo kwam Sijmen bij ons terecht. Hij is jong, en dat is iets wat wij als ondernemend Veenendaal nastreven. Daarnaast vielen zijn enthousiasme en kennis van zaken direct op. Je merkt dat hij precies weet waar hij over praat en dat maakt hem een goede parkmanager.”

Agendapunten
Inmiddels heeft Sijmen kunnen proeven van het parkmanagement en weet hij met welke thema’s hij te maken gaat krijgen. “Geurt is de grondlegger van deze functie”, vertelt Sijmen. “Nu ik een tijdje met hem heb meegelopen, heb ik nog even gebruik kunnen maken van zijn kennis. Van hem heb ik ook veel geleerd over wat er speelt binnen Veenendaal. Zo wil ik mij onder meer hard maken voor de parkeerproblematiek die in Veenendaal en omstreken speelt, met name voor buitenlandse chauffeurs. Door middel van samenwerkingen Foodvalley-breed wil ik kijken of we daar collectief verandering in kunnen brengen. Ook ga ik mij natuurlijk inzetten voor afvalverwerking en verduurzaming. De eerste stappen zijn gezet, maar het is nu tijd voor het vervolg.”

Vooruitgang in verduurzaming is ook een wens vanuit het bestuur. De komende tijd worden enkele tienduizenden zonnepanelen bij ondernemingen op het dak geplaatst. Een mooi resultaat, maar wat René betreft pas het begin. “We overwegen om een derde subsidieronde te starten voor zonnepanelen”, vertelt hij. “We willen verder gaan met het stimuleren van energiezuinig ondernemen. Daarvoor zijn we met de gemeente ook aan het onderzoeken of nieuwe technieken, zoals het gebruik van warmteoverschot uit fabrieken, mogelijkheden bieden voor Veenendaal. Zo leggen we meer de focus op vergroening.”

Kennismaken
Voorzitter René van Holsteijn heeft in ieder geval alle vertrouwen in de nieuwe parkmanager.
“Geurt heeft het voortreffelijk gedaan”, vertelt René. “Maar nu is het de beurt aan Sijmen. We hebben al veel mogen samenwerken, dus als bestuur kunnen wij niet anders zeggen dan dat het voortvarend verloopt. Het belooft veel goeds voor de toekomst.“

Zowel de voorzitter als de nieuwe parkmanager willen ondernemend Veenendaal erop attenderen gebruik te maken van Sijmens diensten. “Als parkmanager ben je er voor de ondernemers”, vervolgt Sijmen. “Kwesties waar je met de gemeente niet uitkomt, kan ik wellicht voor je oplossen. Blijf er niet mee zitten en zoek mij op.”

Voor ondernemers die Sijmen van Dommelen nog niet kennen is er gelegenheid hem te ontmoeten tijdens de afscheidsbijeenkomst van Geurt Valkenburg op 6 juli, waar hij zichtbaar aanwezig zal zijn.

ictvalley.nl

Geplaatst op: 18-06-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.