Mijn zoektocht naar het alternatief voor een dure AOV

Moet je nou wel of niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Het blijft een lastig dilemma voor veel ondernemers. Dat was het lange tijd ook voor mijzelf. Ik neem je mee in mijn overwegingen en leg je uit waar ik ben uitgekomen.

Zelf ben ik nu zo’n 30 jaar ondernemer. Zo af en toe dacht ik daarin na over het risico om ziek te worden en arbeidsongeschikt te raken. Je weet dat je met een verzekering zekerheid opbouwt. De wetenschap dat als er iets gebeurt, je maandelijks een bedrag uitgekeerd krijgt. Als je tenminste de kleine lettertjes goed gelezen hebt, want ik hoorde allerlei verhalen over addertjes onder het gras.

Aan de andere kant wilde ik net als elke ondernemer mijn geld liever als werkkapitaal in mijn eigen bedrijf steken. Want eerlijk is eerlijk: de premies van zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn niet mis. Wanneer je (gelukkig) nooit ziek bent, betaal je dus door al de jaren heen een flink bedrag voor iets wat je niet gebruikt.

Over dit dilemma sprak ik regelmatig met collega-ondernemers, waarbij steeds de vraag terugkwam: hoe zou het anders kunnen? Na een jaar van onderzoek, discussie en het slechten van juridische obstakels ben ik er van overtuigd dat we een betaalbaar alternatief hebben gevonden: stichting Socialtens.

Dat is een concept waarin je als ondernemer een vast bedrag betaald van €15,00. Als er geen zieken zijn, blijft het €15,00. Er is een variabele en dat is als er een zieke deelnemer is. Voorbeeld; als er een zieke deelnemer is, schenkt iedere deelnemer een klein bedrag naar rato. Dit loopt via de stichting. Je hoeft niet te sparen (dus geen extra bankrekeningnummer), je gaat naar een onafhankelijke bedrijfsarts (dit loopt via CVB uit Veenendaal) en daarna wordt er gekeken of een re-integratietraject voor jou van toepassing is.

Als deelnemer van stichting Socialtens is er ook een mogelijkheid een grote korting op jouw bestaande AOV te krijgen. Dat kan oplopen van 40, 50 tot wel 60%.

Willem Bakker is ondernemer en bedenker van het stichting Socialtens concept. Je kunt al je vragen aan hem stellen via 06-15566688.

www.socialtens.nl

Geplaatst op: 17-10-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.