Bezint eer…

Zelfs in de dierenwereld is het sinds mensenheugenis gewoonte om eerst eens stevig aan elkaar te snuffelen bij een kennismaking en zeker voordat je een langere relatie aan gaat. Maar in de onroerend goed wereld wordt dat nog wel eens vergeten.

Dan worden er te snel en ondoordacht huurcontracten gesloten met partijen die naar later blijkt alleen maar de kost kunnen verdienen met criminele activiteiten zoals hennepteelt en drugslabs. Met als gevolg voor de verhuurder veel ellende door illegale aanpassingen aan het pand, een inval met ontruiming en de consequentie dat hij voor de schade opdraait als hij niet kan aantonen dat hij alle mogelijke moeite heeft gedaan deze criminaliteit buiten de deur te houden. Daarbij zal de gemeente het pand tenminste voor een half jaar sluiten zodat er in die periode geen huurinkomsten zijn.

De kennismaking met een nieuwe huurder moet wat ons betreft bestaan uit gezonde nieuwsgierigheid naar zijn activiteiten en naar de wijze waarop hij de huur gaat verdienen. Zit daar geen logisch verhaal achter dan wordt het zeker oppassen. Er bestaan informatiebureau’s die uitgebreide onderzoeken kunnen doen naar de potentiële huurder.

Ook de gemeente Veenendaal neemt haar verantwoordelijkheid en heeft op 17 juni een informatiebijeenkomsten georganiseerd om te wijzen op signalen die kunnen duiden op criminele activiteiten van uw (toekomstige) huurder.

Op dit moment bereidt de gemeente een vervolg op die avond voor om u als verhuurder verder te informeren over signalen, risico’s en gevolgen. Houd dus de uitnodiging daarvoor goed in de gaten, zodat u daarna nog beter kunt snuffelen aan uw huurder. En u de nodige ellende bespaard blijft.

Hutten Makelaardij & Bedrijfshuisvesting
Jos van Klinken MRICS RT

www.huttenmakelaardij.nl

Geplaatst op: 17-10-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.