36.000 zonnepanelen op bedrijfsdaken

VEENENDAAL – Ondernemend Veenendaal dient deze maand een subsidieaanvraag in voor 36.000 zonnepanelen. De zonnepanelen leveren straks 10,8 megawatt aan stroom op, vergelijkbaar met het stroomverbruik van zo’n 3000 gezinnen.

De panelen komen verspreid over 33 panden in de gemeente Veenendaal. Het gaat naast bedrijfspanden ook om scholen, een supermarkt en enkele appartementencomplexen. Door de aanvraag te bundelen tot één grootschalig project, wordt de overstap naar zonne-energie extra rendabel.
Het is voor de tweede keer dat Ondernemend Veenendaal een subsidieaanvraag doet. Eerder werden met steun van het Rijk al 23.000 zonnepanelen op Veenendaalse bedrijfsdaken geplaatst. Bedrijven kunnen meedoen door hun dak beschikbaar te stellen. Ze hoeven niet per se zelf te investeren, maar kunnen ook alleen groene stroom afnemen van de panelen die op hun dak komen. Wanneer ook geinvesteerd wordt in het project, ligt het rendement wel hoger.

Lokale project-BV
De subsidie moet nog wel toegekend worden. Medio december wordt duidelijk of de zonnepanelen daadwerkelijk geplaatst kunnen worden. Als dat het geval is, wordt een lokale project BV opgericht. Die zorgt 15 jaar lang voor het onderhoud en beheer, waarna het eigendom overgaat op de dakeigenaar. “Samen met de gemeente en ECONNETIC hebben we dit proces heel zorgvuldig ingericht en Veenendaal wordt in dit opzicht landelijk één van de koplopers”, zegt René van Holsteijn van de commissie Duurzaam Ondernemen en één van de aanjagers van het project. Het plaatsen van de zonnepanelen sluit aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente. Veenendaal wil in 2035 energieneutraal zijn.

Geplaatst op: 29-10-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.