Ondernemende reis

Van raadslid naar een column in Business in Veenendaal. De eerste maanden als wethouder vliegen in een razend tempo voorbij. Het is een mooie en vooral leerzame reis. De afgelopen tijd bezocht ik veel bedrijven en ging ik met ondernemers in gesprek. Op die manier heb ik in een paar maanden tijd al veel inzicht gekregen in het rijke ondernemerschap dat Veenendaal te bieden heeft.

In de komende collegeperiode mag ik als wethouder economie werken aan de ontwikkeling van ondernemend Veenendaal. Ik ben echt onder de indruk van de ondernemersgeest in onze stad. En ook de wijze waarop het bedrijfsleven in Veenendaal georganiseerd is. We mogen zeker trots zijn op onze Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal, een van de grootste van ons land! En over trots gesproken, wat hebben we een prachtige bedrijven in Veenendaal! Als wethouder mag ik bij verschillende bedrijven in de keuken kijken. Daarbij zie ik, veel meer dan voorheen, wat er allemaal aan bedrijvigheid is. Dat zouden we nog veel zichtbaarder voor alle Veenendalers kunnen maken. Want we hebben een bedrijfsleven om trots op te zijn!

Als relatief jonge wethouder ontdek ik het werk van het wethouderschap. Datzelfde zag ik ook terug bij het startersevent. Jonge, ambitieuze ondernemers in spé, die op ontdekkingstocht waren. En waar ik kan terugvallen op meer ervaren wethouders en adviseurs, daar konden deze nieuwe ondernemers hun licht opsteken bij ervaren ondernemers en professionele organisaties. Een mooi event waar toekomst in zit. Juist in het snel groeiende bedrijfsleven in onze stad kunnen we nieuwe, frisse ondernemers goed gebruiken. Zij brengen nieuw elan en nieuwe innovaties, naast al het goede wat Veenendaal al te bieden heeft.

Dat hoop ik ook te gaan doen. Als wethouder economie ga ik de wereld in Veenendaal niet veranderen. Maar ik heb er wel alle vertrouwen in dat we het economische leefklimaat in Veenendaal kunnen versterken en vitaal houden. We voldoende werkgelegenheid kunnen creëren. Verder kunnen werken aan onder andere het programma Vitale Winkelstad, de detailhandelsvisie en het revitaliseren van de bedrijventerreinen. Daarbij doe ik graag een beroep op uw creativiteit en talent. Met elkaar maken we er de komende vier jaar een ondernemende reis van.

Dylan Lochtenberg
Wethouder

Geplaatst op: 29-11-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.