HSO haalt Amerikaanse investeringsgigant binnen

VEENENDAAL – De Veenendaalse automatiseerder HSO heeft een grote investeringspartner aan boord gehaald om internationaal verder te kunnen groeien. Het gaat om The Carlyle Group uit de Verenigde Staten.

Die investeringsmaatschappij neemt een deel van de aandelen over van de huidige aandeelhouder, Globix AG uit Zwitserland. Het is niet bekend hoeveel geld er gemoeid is met de overname. HSO levert ERP-systemen aan klanten in met name de detailhandel, groothandel, industrie en (technische) dienstverlening. De automatiseerder behoort wereldwijd tot de top als het gaat om Microsoft Dynamics 365 en andere bedrijfssoftwareoplossingen van Microsoft. Bij HSO werken meer dan 800 medewerkers, verspreid over locaties in Europa, VS en Azië.

216 miljard euro
Met The Charlyle Group haalt HSO een investeringsgigant aan boord. De investeringsmaatschappij beheert wereldwijd voor 216 miljard euro aan investeringen. The Carlyle Group heeft een speciaal fonds voor investeringen in Europese en Amerikaanse technologiebedrijven. HSO gaat onder dat fonds vallen.

Overnamewaakhond ACM heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overname. De kapitaalinjectie moet HSO extra mogelijkheden geven om de internationale groeiambities te resaliseren. De investering staat niet op zich. Deze zomer namen private equity fondsen een handvol grote Nederlandse IT-bedrijven over.

Geplaatst op: 17-10-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.