Geen afval meer in de toekomst

Duurzaamheid is hot. Zowel thuis als op het werk doen Nederlanders hun best om zo duurzaam mogelijk te leven. Maar het gaat nog verder. Het duurt niet lang meer voordat de circulaire economie (waarin afval niet bestaat) zijn intrede doet.

Extra lange levensduur
Iets dat lang meegaat, is duurzaam. Dat geldt voor mensen, het milieu en de economie. In een duurzame samenleving zijn deze belangen namelijk in balans. Op het gebied van wonen, werken, energie en vervoer zijn er al tientallen middelen die het Nederlanders gemakkelijk maken om duurzaam te leven. Ook op het gebied van duurzaam ondernemen worden er al verschillende initiatieven gestart.
Voor zowel een prettig werkbare omgeving als het verantwoord omgaan met restafval. En van gebruikte energie tot fair-trade handelen. Het is goed om te zien hoe actief bedrijven bezig zijn met duurzaamheid. Maar het is nu tijd voor de volgende stap.

Oneindige rondgang
Langzamerhand groeien we toe naar een circulaire economie, waarin afval niet bestaat. Dat klinkt misschien onwerkelijk, maar dat is het niet. Als een product aan z’n eind is, kan er nog van alles mee gebeuren. Het product wordt bijvoorbeeld (in onderdelen) opgeknapt, hergebruikt of gerecycled waarbij de oorspronkelijke materialen weer worden teruggewonnen.

Het principe van een circulaire economie is dat wat afval is in het ene (bedrijfs)proces nog gebruikt kan worden in een ander. Bij Recquipment ICT Recycling doen wij dit bijvoorbeeld door afgedankte ICT-apparatuur een tweede leven te geven. Maar dat kan natuurlijk op alle gebieden. De enige voorwaarden is dat ondernemingen intensief moeten samenwerken en tijdens de ontwerpfase al aandacht moeten besteden aan de herbruikbaarheid later. Als dat gebeurt, ontstaat een oneindige rondgang en pas dan hebben producten écht een lange levensduur!

Ton Ezendam is eigenaar van Recquipment
ICT-recycling.

recquipment.nl

Geplaatst op: 29-10-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.