‘Ik ben een echte autofiel’

Bij Jan Cees Dulon Barre werd het poetsen van auto’s er met de paplepel ingegoten. Als groot autoliefhebber kan het dan ook niet anders dan dat zelfs het motorblok van zijn BMW 520i uit 1989 altijd glimt. Maar dat is bij de eigenaar van marketingbureau Lauk! in het verleden niet altijd het geval geweest.

Jan Cees, waarom juist de BMW 520i?
“Ik ben gek op auto’s. Laten we dat voorop stellen. Met name unieke en eigenzinnige auto’s. Deze BMW 520i heb ik rechtstreeks van de eerste eigenaar gekocht. Dat was een oudere man uit Duitsland die er zelf niet meer in kon rijden. In Duitsland is het echt een ‘ding’ om als senior een nieuwe auto te kopen waar je in rijdt tot je niet meer kan rijden. Ze noemen dat een ‘Rentner Wagen’ en die heb ik gekocht. Mijn auto is er een uit de eerste serie, dus zonder airbag en met analoge telraampjes als teller. Kleine details die hem nóg leuker maken! Toen ik hem vijf jaar geleden kocht was de auto 24 jaar oud en had 64.000 kilometer gereden. En dat klopt ook echt, want alle boekjes en onderhoudsfacturen zijn aanwezig!”

Hoe belangrijk is jouw auto voor je?
“Ik ben een echte ‘autofiel’. Al van kinds af aan zijn auto’s echt mijn hobby. Met name het poetsen van auto’s. Daarnaast werk ik natuurlijk in de marketing- en reclamebranche en daar vind ik een eigenzinnige auto wel passen. Ik wil klanten verrassen met mijn ideeën. Als ze bij binnenkomst al verbaasd zijn door mijn autokeuze is dat mooi meegenomen! Helaas rijd ik lang niet zoveel als dat ik zou willen, want ik rijd gemiddeld maar 15.000 kilometer per jaar. Toch kan ik mij geen leven zonder auto voorstellen.”

Toch heb je niet altijd zo’n prachtige auto gehad. Wat was je eerste auto?
“Mijn grootste miskoop aller tijden. Ik was achttien jaar en kon niet wachten op mijn eerste auto. Ik vond een Opel Corsa. In mijn ogen dé perfecte auto dus een proefrit leek me niet nodig. Maar het was donker en kon het dus eigenlijk helemaal niet goed zien. De volgende ochtend liep ik enthousiast naar beneden om mijn eigen auto – mijn eerste grote aankoop – te bewonderen. En toen zag ik pas hoeveel schade de auto had. Er zaten overal krassen en zelfs een paar deuken in de auto! Tot overmaat van ramp had de auto óók nog eens oranje bekleding. Ik baalde er zo van, maar de aankoop was al gedaan. Ik heb daarom toch maar geprobeerd er het beste van te maken. Uiteindelijk heb ik er toch nog een jaar in gereden. Achteraf vraag ik me nog steeds af hoe ik als autoliefhebber zo’n fout heb kunnen maken.”

Je hebt vast ook een droomauto?
“Meerdere zelfs! Mijn droomauto is de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé. Een langgestrekte auto met een slanke vorm. Echt prachtig, maar ontzettend duur. Op korte termijn is mijn droomauto de Citroën CX. Een heerlijke eigenwijze auto! De Citroën heeft een vormgeving die veel mensen heel lelijk vinden, maar ik houd er wel van. Waarschijnlijk staat die over een paar jaar wel bij mij op de stoep!”

Geplaatst op: 29-10-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.