‘De Dodge Ram doe ik nooit weg’

Dat een auto niet alleen praktisch is, weet Pierre Methorst maar al te goed. Naast zijn Jeep Wrangler rijdt de ondernemer ook in een Dodge Ram. Een auto met veel emotionele waarde.

Twee auto’s.. Is dat niet wat te veel van het goede?
“Vijf jaar geleden had ik voor de zaak een zware auto nodig. Mijn beste vriend wilde van zijn Dodge Ram 2500 af en ik kon hem overnemen. Dat was voor mij, bij nader inzien, een bijzondere deal.Want een jaar later overleed hij plotsklaps. De auto heeft voor mij nu een grote emotionele waarde, waar ik zeker geen afstand van ga doen. Het enige probleem is dat de Dodge Ram 2500 totaal niet praktisch is. Mijn oog viel mede daardoor vorig jaar op een Jeep Wrangler. Enorm praktisch in gebruik en hij rijdt fantastisch.”

Wat spreekt jou zo aan in trucks?
“Je zit hoog en hebt daardoor meer overzicht. Dat vind ik enorm prettig met rijden. Bovendien houd ik van krachtige en robuuste auto’s. En dat zijn deze trucks wel. Dat vind ik er ook zo mooi aan. Je zult beide auto’s ook niet snel in het dagelijks verkeer tegenkomen. De Dodge Ram 2500 is een speciale dieseluitvoering waar er niet veel van zijn. En de Jeep Wrangler is een uniek exemplaar uit 2016. De meeste mensen die een auto kopen in deze prijsklasse kiezen dan toch voor Audi, BMW of Mercedes in plaats van een Jeep Wrangler.”

Ben je altijd al groot fan van trucks geweest?
“Niet van trucks, maar wel van auto’s in het algemeen. Ik vind dat een auto speciaal moet zijn. Daarom zul je mij ook niet snel in een standaard uitvoering zien rijden. Dat is er door de jaren heen natuurlijk ingeslopen. Ik werk al vanaf mijn achttiende in de autobranche, dus ik heb al veel gezien. Natuurlijk heb ik niet altijd de middelen gehad om me zo’n mooie auto te permitteren. Mijn eerste auto was bijvoorbeeld een Toyota Carina. Die kocht ik destijds van mijn baas en ik was er ontzettend happy mee. Totdat ik drie weken later tijdens een regenbui een ongeluk kreeg en de zijkanten er volledig uit lagen. Daar baalde ik toen enorm van.”

Maak je veel kilometers?
“Je verwacht het misschien niet van iemand die in de auto’s zit, maar ik denk dat ik maar tienduizend kilometer maak op jaarbasis. Dat komt omdat ik boven mijn zaak woon. En dus ook niet naar mijn werk hoef te rijden. Ondanks dat ik het heel leuk vind om te rijden doe ik het niet dagelijks. Er zitten dagen bij dat ik De Smalle Zijde niet eens af kom.”

Heb je ook een droomauto?
“Meerdere zelfs. Maar als ik mag kiezen dan zou ik graag in een Maserati Quattroporte uit 2005 tot 2010 of een Porsche 911 vanaf 2015 willen rijden. Sportieve en snelle auto’s die in tegenstelling tot trucks laag zijn. Fantastische auto’s om op zondagmiddag mee te touren. Het lijkt me heerlijk om dat in de toekomst te kunnen verwezenlijken.”

Pierre Methorst 8 (Medium)

Geplaatst op: 05-03-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.