Credion Veenendaal gaat mkb’ers helpen aan bedrijfsfinanciering

Mkb’ers die op zoek zijn naar financiering kunnen vanaf april terecht bij Credion Veenendaal. In gesprek met ondernemer Dave Smits, die met energie voor drie en een topsportmentaliteit nu ook de zakelijke financieringsmarkt wil veroveren. “Ons motto luidt: Het antwoord is ja, wat is je vraag?”

Je zou zeggen: als het ooit de tijd was om geld aan te trekken als ondernemer, is het nu. De economie draait op volle toeren, de rentes zijn laag. Toch lukt het een flink deel van de mkb’ers nog altijd niet om extern geld los te krijgen om hun zakelijke dromen te verwezenlijken. Vooral kleine bedrijven en start-ups zien hun financieringsaanvraag afgewezen worden, bleek begin dit jaar uit de Financieringsmonitor van het CBS.

Het zijn geluiden die Dave Smits ook regelmatig hoort in Veenendaal. In sneltreinvaart schetst hij het financieringslandschap anno 2019. De banken die zich terugtrekken, de opkomst van nieuwe financieringsmogelijkheden en stapelconstructies. Een beetje kapitaal uit de crowd, een stukje lease of factoring en nog een deel via private investeerders bijvoorbeeld.

90 geldverstrekkers
In dat versplinterde financieringslandschap hebben mkb’ers volgens Smits behoefte aan iemand die ze aan de hand neemt. Iemand die niet in problemen, maar in oplossingen denkt. Daarom besloot hij om Credion Veenendaal te openen. Credion is in Nederland de grootste onafhankelijke adviseur op het gebied van bedrijfsfinancieringen voor het mkb. De formule heeft een netwerk met meer dan 90 geldverstrekkers in binnen- en buitenland. Van traditionele banken tot private equity fondsen en van private investeerders tot crowdfunders.

Elke financieringsvraag is welkom, zegt Smits. Dus ook die van starters en zzp’ers die elders vaak niet in aanmerking komen. “Want hoe klein iemand ook begint, er kan altijd iets moois uit groeien. Persoonlijk vind ik het nog leuker ook om deze doelgroep te helpen. Want als je een klein bedrijf financiert, dan help je iemand om zijn droom waar te maken. Daar zit meer gevoel bij dan wanneer je de laatste 10 van 100 miljoen euro aanvult.”

Grootste irritatie
Met Credion wil Smits een brug slaan tussen twee werelden: die van oude en nieuwe financiële dienstverleners. “Weet je wat de grootste irritatie van ondernemers is als het gaat om bedrijfsfinanciering? Dat ze niet gehoord worden. Bij traditionele financierders lopen ze tegen beperkingen aan, bij innovatieve financiële dienstverleners kan er van alles maar moet je het zelf online via een portaal regelen. Terwijl die mkb’er ook zijn verhaal wil doen. Wij gaan daar precies tussenin zitten. Innovatief, maar ook dichtbij.” Ook daarom koos hij bewust om zich aan te sluiten bij Credion. “Het is niet alleen de grootste partij met de meeste geldverstrekkers in het netwerk, ze hebben ook de basis op orde. We hoeven geen nieuwe producten te ontwikkelen, geen systemen te implementeren. Vanaf dag 1 kunnen we ons focussen op advies, aandacht geven aan de klant en samen op zoek gaan naar de financieringsoplossing die het beste bij zijn of haar bedrijf past.”

Topsportmentaliteit
Dat gebeurt met een team dat bestaat uit een mix van jonge financiële professionals en ervaren financieel specialisten met een verleden in de bancaire sector. Als het nodig is kan Credion Veenendaal terugvallen op de expertise van andere Credion-vestigingen. Smits – ook de man achter Huis & Hypotheek Veenendaal en Fier Bemiddeling – gaat niet zelf adviseren, maar zich vooral bezighouden met de bedrijfscultuur en manier van werken binnen Credion.

Zijn verleden als topsporter is daarin een belangrijke inspiratiebron, vertelt Smits. “Ik ben jarenlang profvoetballer geweest. Dan leer je snel: je best doen is niet genoeg. Je moet je elke dag bewijzen, nee is geen optie. Die cultuur stimuleer ik ook in mijn bedrijven. Ons motto luidt niet voor niets: Het antwoord is ja, wat is je vraag?”

h credion.nl

Geplaatst op: 19-03-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.