Besparen op logistiek? Kies voor gras!

VEENENDAAL – DS 80 introduceert Paperplus Classic Grass. Een nieuwe duurzame oplossing voor opvulmateriaal van verpakkingen, dat voor 50 procent bestaat uit gedroogde grasvezels.

Voor de productie van een ton grasvezelpulp is maar één liter water nodig. Voor een ton houtpapierpulp is dat een paar duizend liter. Een groot verschil. Nu steeds meer bedrijven bij het versturen van hun producten papier gebruiken ter bescherming, biedt Paperplus Classic Grass een milieuvriendelijke oplossing. Het duurzame grasvezelpapier is onderdeel van het assortiment verpakkingsmaterialen dat DS 80 levert aan onder meer webshops, logistiek dienstverleners en productiebedrijven. Een stap richting milieuvriendelijker verpakken, vertelt eigenaar Gijs van den Oever. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij veel ondernemers hoog op de agenda. Ons op grasvezels gebaseerde opvulmateriaal past daar perfect bij. Bovendien helpen wij onze klanten om de proceskosten laag te houden. Als partner in verpakkingsconcepten leveren we namelijk niet alleen verpakkingsmaterialen, maar kijken we ook naar het totale logistieke proces. We geven advies waardoor je kosten waarschijnlijk zelfs lager worden dan ooit tevoren.”

Besparen? Optimaliseer!
Procesoptimalisatie is volgens Van den Oever een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van DS 80. De eigenaar wil ondernemers graag attenderen op de kostenbesparing die zij nu denken te maken. “Veel ondernemers willen besparen op logistiek”, vertelt Van den Oever. “Maar de materiële kosten zijn slechts 10 procent van de totale logistieke kosten. De overige 90 procent van de kosten wordt intern gemaakt bij het sorteren van de verpakkingen, het voorraadbeheer en het transport. Het is dus slimmer om te kijken naar het proces en de manier waarop je deze efficiënter kunt inrichten.” Dat begint volgens Gijs bij een slimme keuze aan de voorkant. “Het verpakkingsmateriaal bepaalt grotendeels de ruimte die een doos of pakket inneemt in het magazijn of tijdens het transport. Hoe kleiner een verpakking, des te meer je er kwijt kunt. En dat scheelt uiteindelijk weer een ritje naar de klant. Daarom is het beter om te investeren in materiaal en besparen op al het overige.”
Met de quickscan analyseert het team van DS 80 het logistieke proces en brengt het de mogelijkheden voor optimalisatie in kaart. Daarbij wordt eerst gekeken naar de functie en kwaliteit van de doos, de ruimte in en rondom de verpakking en de mogelijkheden om deze op te vullen ter bescherming van het product. Waarvoor onder meer het nieuwe product Paperplus Classic Grass wordt gebruikt. Op termijn verwacht Van den Oever ook golfkarton van hetzelfde materiaal. “Maar dat is toekomstmuziek. DS 80 focust zich voorlopig op het verduurzamen en optimaliseren van logistieke processen. We dagen ondernemers uit Veenendaal en omgeving uit eens kritisch naar hun eigen logistieke processen te kijken. Wie weet waar jij op kunt besparen!”

ds80.nl

Geplaatst op: 19-03-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.