Voortaan één belangenbehartiger ondernemers

VEENENDAAL – Veenendaalse bedrijven hebben vanaf nu officieel één belangenbehartiger. Het gaat om de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV), een gezamenlijk initiatief van de BedrijvenKring Veenendaal (BKV) en de vijf coöperatieve verenigingen van de verschillende Veense bedrijventerreinen.

Onlangs ondertekenden de betrokken partijen de statuten. De feestelijke lancering van de BOV staat gepland voor maandag 8 januari 2018. “Door samen te gaan, behaalt deze nieuwe BOV vooral voordeel op het gebied van slagkracht, efficiency en duidelijkheid. We behouden het goede, zoals de uitstekend functionerende coöperatieve verenigingen. Maar er is voortaan één organisatie die zich inzet voor de belangen van Veenendaalse ondernemers en die interessante bijeenkomsten organiseert, zoals de haringparty, bedrijfsbezoeken en lunchbijeenkomsten”, zegt BKV-voorzitter Wim Werkman.

Samen zo’n 700 leden
De BKV behartigt al tientallen jaren de belangen van Veenendaalse ondernemers in de handel, industrie en zakelijke dienstverlening. Daarbij wordt constructief – en waar nodig kritisch – samengewerkt met partijen als de gemeente en provincie en met andere bedrijvenkringen in de FoodValley. Door de krachtenbundeling met de coöperatieve verenigingen ontstaat één van de grootste ondernemersverenigingen van Nederland. De nieuwe BOV telt zo’n 700 leden.
Werkman kondigde bij de ondertekening van de statuten alvast vernieuwing aan. “We zijn druk bezig met het versterken van de commissies, de werkorganisatie en de besturen van BOV en coöperatieve verenigingen. We worden niet alleen één van de grootste plaatselijke ondernemersverenigingen van Nederland, maar we versterken vooral onze positie als belangenbehartiger.”

Verenigingen blijven bestaan
De coöperatieve verenigingen blijven zich als zelfstandige verenigingen richten op hun eigen bedrijventerreinen. Ze houden zich onder meer bezig met zaken als de besteding van de reclamebelasting, collectieve beveiliging, duurzaam ondernemen, bereikbaarheid en leegstand. Dat gebeurt onder meer in commissies, die gevormd worden door ondernemers op de betreffende bedrijventerreinen. Dat gaat volgens René van Holsteijn (voorzitter van het overkoepelende Platform Bedrijventerreinen) uitstekend. “De coöperatieve verenigingen weten wat er speelt op hun bedrijventerrein.”

bkveenendaal.nl

Geplaatst op: 29-10-2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.