‘Oprechte betrokkenheid al 50 jaar in het dna van Schuiteman’

VEENENDAAL – Schuiteman Accountants & Adviseurs vierde in oktober haar vijftigjarig jubileum. Als kroon op deze mijlpaal namen de Veenendaalse en Edese accountants, adviseurs en fiscalisten hun intrek in een gloednieuw pand aan de A12.

We schrijven 1968. In dat jaar beginnen Hein en Riek Schuiteman hun eigen accountantskantoor. Gewoon vanuit huis. De eerste medewerkers krijgen een bureau op de eerste verdieping en drinken koffie aan de keukentafel. Vijftig jaar later is Schuiteman een middelgroot bedrijf, met ruim 140 medewerkers en vestigingen in Voorthuizen, Barneveld, Nijkerk, Harderwijk, Huizen en Ede/Veenendaal.

Nog altijd verzorgt Schuiteman de administratie, fiscale adviezen en jaarrekeningen van honderden bedrijven in de regio. Maar daar kwamen recent nieuwe diensten bij. Onder de vlag van Schuiteman Corporate Finance adviseert het kantoor bedrijven over onder meer bedrijfsstrategie, opvolging en overnames. En Schuiteman Family Services staat ondernemers bij op het gebied van onder meer vermogensbeheer en charity management.

“We zoeken steeds naar hoe we in veranderende tijden van toegevoegde waarde blijven voor onze klanten”, vertelt Evert-Hein Schuiteman. “De basis daarbij is altijd oprechte betrokkenheid. Mijn ouders spraken klanten niet alleen op kantoor, maar kwamen er ook in het weekend over de vloer. Die houding zit nog steeds in ons dna. We trekken samen op met klanten, willen het verhaal achter de cijfers kennen en begrijpen. Zodat we van daaruit samen kunnen werken aan persoonlijke dromen of zakelijke ambities.”

Oprechte betrokkenheid blijkt volgens Jorrit Koops ook uit de manier waarop het kantoor in de samenleving staat. “We zijn betrokken bij sportevenementen zoals de Schuiteman Valleyrun en organiseren jaarlijks het Schuiteman Oldtimer Event waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel.” In een markt waar fusies, overnames en schaalvergroting de norm zijn, heeft Schuiteman nog altijd een stevige positie als zelfstandige speler. Het regionale accountancy- en advieskantoor verwacht dat door automatisering en technologische ontwikkeling de accountancy de komende jaren sterk zal veranderen. “Wij zien die veranderingen met vertrouwen tegemoet en kijken met een open mentaliteit naar ontwikkelingen zoals blockchain. We zullen daarin meegaan en tegelijkertijd persoonlijk en betrokken blijven en als proactieve sparringpartner en klankbord met ondernemers meedenken.”

www.schuiteman.com

Geplaatst op: 27-11-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.