KIJK NIET ZO! (of soms juist wel?)

Op het moment dat je een huurovereenkomst sluit, leg je daarin samen met de resultaten van de gevoerde onderhandelingen over de huurprijs en voorwaarden de toekomstvisie die je voor je bedrijf hebt voor de duur van de overeengekomen huurperiode vast.

Echter, na het sluiten van zo’n overeenkomst verandert er van alles. Het gaat veel beter met je bedrijf dan gedacht, of de ontwikkelingen vallen juist wat tegen. Allemaal gegronde redenen om verlenging van het contract niet, of in ieder geval onder heel andere voorwaarden, in te laten gaan.

Want is je bedrijf gegroeid, dan wil je door met het contract mits je er extra ruimte bij kunt huren. Zo niet, dan wil je vrij zijn om een andere ruimte te huren die voldoende ruimte biedt voor je bedrijf nu en voor de verdere groei die je voorziet. Of misschien wil je juist wel een kleinere ruimte huren.

Een verhuurder daarentegen heeft in de afgelopen crisis soms genoegen moeten nemen met een lagere huuropbrengst om zijn pand toch maar verhuurd te krijgen, terwijl hij in de huidige markt weer een ‘normale’ huurprijs mag verwachten.

Voor zowel huurder als verhuurder is het dus raadzaam om tijdig zijn lopende huurovereenkomsten eens na te (laten) kijken om te zien of deze nog steeds aan zijn wensen voldoet. Om zo vroeg genoeg het juiste plan te kunnen trekken voor de toekomst.

Bij de meeste contracten kunnen beide partijen, rekening houdend met de afgesproken opzegtermijn, het contract opzeggen. En kunnen ze op die manier hun invloed uitoefenen op het verdere verloop van de huurovereenkomst.

Bent u nieuwsgierig of uw contract nog steeds aan uw wensen voldoet? Wij nemen hem graag eens samen met u door. Bel ons gerust voor een afspraak!
Jos van Klinken, MRICS | RT
Hutten Makelaardij & Bedrijfshuisvesting
Veenendaal
info@HuttenMakelaardij.nl
0318-519002

huttenmakelaardij.nl

Geplaatst op: 18-06-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.