J. Heebink bouwt op kavel van 50.000 m2 aan de A12

VEENENDAAL – J. Heebink Logistic Services bouwt sinds deze zomer aan een nieuw bedrijfspand op een megakavel van maar liefst 50.000 m2.

De werkzaamheden zijn inmiddels goed te zien vanaf de snelweg A12, die straks grenst aan het nieuwe onderkomen van het Veenendaalse transportbedrijf. Op het kavel komen een kantoor en een magazijn van 16,5 meter hoog, meldt het bedrijf op haar website. Het magazijn bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond komt een crossdock magazijn van 5.000 m2, met 28 laadddeuren, inpandige laaddocks en kraanbanen voor intern transport van lengtegoederen. De tweede etage heeft een oppervlak van 4.000 m2 en is bedoeld voor orderpicking en langdurige opslag.

Onder één dak
Met dit nieuwe kantoor en magazijn worden meerdere activiteiten van J. Heebink verzameld onder één dak. Volgend jaar zomer hoopt het bedrijf te verhuizen naar de nieuwe locatie. Bij J. Heebink werken 135 medewerkers, waarvan 85 chauffeurs. De transportvloot bestaat uit 80 trekkende eenheden en 110 trailers.

Terwijl er nu dus groen licht is voor de nieuwbouw, volgt het Veenendaalse transportbedrijf met argusogen de ontwikkelingen rond de Brexit. J. Heebink legt zich met name toe op vervoer naar het Verenigd Koninkrijk en heeft twee vestigingen in het Britse Manchester en Milton Keynes. Een mogelijk hard vertrek uit de Europese Unie, waarbij weer grenscontroles worden ingevoerd, zou grote impact hebben op het transport naar het Verenigd Koninkrijk.

Geplaatst op: 17-10-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.