Big data? Ja natuurlijk!

‘Big data’ en ‘the internet of things’: de populaire statements van deze tijd. En inderdaad ook als makelaar/taxateur maken wij middels diverse databases natuurlijk gebruik van de lawines aan informatie die in onze samenleving constant worden geproduceerd.

Het zou vreemd zijn als we dat niet deden. Bijvoorbeeld van de archieven van de NVM die al decennia lang de transacties van onroerend goed bijhouden en van verhuisbewegingen waarmee we over goed referentiemateriaal beschikken voor onze verhuur- en verkoopadviezen en voor de taxaties die wij uitvoeren. Die processen vinden al steeds meer geautomatiseerd plaats waardoor we steeds beter onderbouwd ons werk kunnen doen.

En natuurlijk is het ook handig als een gebouw zelf opmerkt dat er niemand meer aanwezig is en dan automatisch het licht uitdoet en de verwarming lager zet.

Maar nog belangrijker is om deze zaken niet tot iets al te groots te verheffen maar nuchter in te zetten voor een persoonlijk advies. Een advies waarvoor je eerst met elkaar in gesprek gaat en vooral goed luistert en aftast naar wat voor jouw klant echt belangrijk is voor de huisvesting van zijn bedrijf. Voor nu maar ook voor in de toekomst.

En als we daar uit zijn dan brengen we op basis van onze kennis en ervaring, waar nodig ondersteund door big data en intelligente informatiesystemen, een echt persoonlijk advies uit. Gewoon in begrijpelijke taal in een goed gesprek samen aan tafel met een lekker kopje koffie.

Wilt u ook dat er iemand eerst eens goed naar u luistert en u daarna pas adviseert? Maak dan een afspraak. Wij nemen graag de tijd voor u!

Jos van Klinken, MRICS | RT
Hutten Makelaardij & Bedrijfshuisvesting in Veenendaal
info@HuttenMakelaardij.nl
0318-519002

www.huttenmakelaardij.nl

Geplaatst op: 28-11-2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Business in Veenendaal

Business in Veenendaal is een platform voor onafhankelijk zakennieuws. Tegelijkertijd hebben bedrijven in deze gemeenschap zelf ook zoveel nieuws te melden. Die boodschap voor hen formuleren is óók de missie van Business in Veenendaal.